6 juni 2024
16:00

Vara SK

Vinst mot Skoftebyn!

Så skulle vi åka och spela en av de svåraste matcherna för i år, borta mot Skoftebyn. En svår match för att alla förväntar sig att vi ska vinna, och att vi ska vinna stort dessutom. Vi gjorde det vi skulle, vann med klara 3-0 men jag tror och hoppas att alla spelare kände som jag, att vi kan bättre. Nu gick vi upp i serieledning på bättre målskillnad än Göta då de tappade poäng borta mot TBOIS, vilket visar att ingenting är enkelt i den här serien. Jobbet måste hela tiden göras.
Skoftebyn hade 67 insläppta innan igår och hade gjort 1 mål. En svår match mentalt för att vi i två säsonger spelat med kniven mot strupen för att hänga kvar. Efter 9 matcher ifjol hade vi 6 poäng och fick kriga för varje liten framgång. I år har vi hittills fått framgång på vårt fina spel och hårda jobb och nu är vi i toppen av serien istället. Det ställs krav på att kunna föra matcher och det är svårare än man kan tro. Inför matchen tränade vi och pratade om vikten av att ha tålamod och spela med den trygghet med boll som vi vet att vi har.
Vi började också direkt med att pressa till oss bollen utanför deras straffområde men Krilles avslut kunde räddas av målvakten. Vi gjorde 1-0 runt 10-12 minuters spel och då hade vi redan varit framme i flertalet skottlägen men antingen fick vi dålig träff eller så var någon ivägen för oss. Alex gjorde 1-0 efter ett långt anfall där vi hade bollen länge och tålmodigt och till slut jobbade Krille fram bollen så att Alex kunde trycka dit den i bortre burgaveln. 1-0 måletProppen ur tänker många kanske. Men icke.
2-0 målet dröjde lite. Efter ca 25 min kommer det från Leos fot efter fint förarbete av Oliver Stensson. Leo får öppet mål och gör sitt 10e mål för säsongen, vilket är riktigt bra. 2-0 målet
Efter 2-0 kommer vi in i en riktigt hafsig och slarvig period. Vi spelar alldeles för stressat och alla spelare som har bollen vill snabbt göra avgörande saker. Precis det som vi pratat om att undvika. Efter att ha sett matchen på Veo så räknar jag till kanske 15 aktioner på 15 minuter som gör att våra anfallsförsök blir korta och inte så farliga.
Trots detta så blixtrar vi till emellanåt med att hålla boll och kunde nog gjort 2-3 mål till här, men Skoftebynspelarna offrar sig framför mål och täcker skott och deras målvakt gör några bra räddningar också.
Det verkar infinna sig någon form av mindre panik att spela framåt i svåra lägen och då kommer vårt spel av sig.
I halvlek pratar vi om att låta bollen gå och försöka spela med mer tålamod. Vi startar direkt med att i första minuten spela bort bollen några gånger och på kanten ställde vi oss frågan: Vad pratade vi om i halvtid?
Andra halvlek blir sedan en något avslagen historia, i kortare perioder spelar vi jättefint och har längd på anfallen. Vi får också några omställningar då de flyttar fram lite. Utöver målet räknade jag till 9 väldigt bra lägen där vi skjuter i stolpen, i täck på snett inåt pass, målvakten parerar och vi missar öppet mål vid något tillfälle. 3-0 sätter Leon till slut och det är rättvist, kanske skulle gjort några fler mål på alla chanserna. 3-0 målet
Det är en match vi ska vinna, vilket vi också gör, men jag tror inte vi haft så många aktioner i en och samma match som i denna, där vi väljer svåra alternativ. Spelet blir därför väldgit ryckigt och lågt tempo när vi inte låter bollen gå mellan oss tillräckligt mycket. Känslan är att vi tappar tålamod och tror att vi måste gå framåt vilket gör att vi tappar vårt spel ibland.
Mot detta motståndet hade vi tjänat på att spela bollen utan att försöka dribbla av spelare och bara sätta enkla pass till varandra. I de sekvenserna kom vi fram till jättelägen.
Jag förstår samtidigt att det är svårt att hantera då motståndet var nöjda med att få bort bollen från egen planhalva, gjorde allt i sin makt för att freda sitt mål.
Det är betydligt roligare att träna och spela när serien ser ut som den gör, jämfört med 2022 och 2023! Killarna jobbar järnet efter bolltapp även i denna matchen. En bra träningsvecka så ska vi göra fotbollslivet surt även för Sil!